article

Termeni si conditii

I. Despre Noi


Serviciul http://www.aralia.ro/ este oferit de S.C. Aralia Concept S.R.L.  cu sediul in Sos. Pantelimon, nr. 72, Bloc 412, Scara A, Etaj 2, Apartament 7, Sector 2, Bucuresti  inmatriculata in Registrul comertului sub nr.J40/11727/2009, avand cod unic de inregistrare RO26321071, denumita in cele ce urmeaza Societatea.

Ne puteti contacta prin urmatoarele mijloace:

Prin posta la adresa de corespondenta:
Sos. Pantelimon, nr. 72, Bloc 412, Scara A, Etaj 2, Apartament 7, Sector 2, Bucuresti 
Prin e-mail la urmatoarele adrese:
contact@aralia.ro - pentru intrebari referitoare la procedura de plasare a comenzilor, metode de plata, metode de livrare, cereri money back, etc.;
contact@aralia.ro - pentru initiere colaborari si parteneriate
Prin telefon la numerele: 0723349032 sau 0746349032


II. Despre Aralia.ro


www.aralia.ro este un serviciu e-commerce care ofera utilizatorilor sai posibilitatea de a intra in posesia produselor afisate. Achizitia produselor se face pe baza comenzilor primite prin site sau telefon. 

Avantaje Aralia.ro

·           Selectia unica de flori speciale: mereu proaspete si mereu altele

·           Designeri florali care creeaza aranjamente si buchete unice

·           Gama bogata de ambalaje speciale

Website-ul nostru iti da posibilitatea de a comanda un produs unicat-Buchetul perfect, dupa buget! Acest produs unicat va corespunde atat criteriilor tale legate de aspect si continut cat si bugetului tau. Noi iti vom multumi cu o propunere dedicata tie si cu o livrare rapida.


III. Proprietatea Intelectuala


Continutul si designul www.aralia.ro, precum si orice alt material avand legatura cu acesta trimis dvs. prin email sau furnizat dvs. prin orice alta modalitate (exemplu: articole, design, descriere produse si orice alte materiale), apartin Societatii si/sau colaboratorilor sai - acolo unde acest lucru este specificat in mod expres - (drept de autor) si sunt protejate de legislatia privind proprietatea intelectuala. Nu puteti utiliza, reproduce sau permite nimanui sa utilizeze sau sa reproduca materialele www.aralia.ro fara a detine o permisiune scrisa, prealabila din partea Societatii. 
Nu puteti folosi cadre (frames in sensul limbajului HTML) sau tehnici de incadrare (framing techniques in sensul limbajului HTML) pentru marci, logo-uri, sau alte informatii protejate de legea copyrightului (inclusiv imagini, texte, interfete, formulare) ale www.aralia.ro fara a detine o permisiune scrisa, prealabila, din partea Societatii. 
Este permisa crearea limitata, revocabila si neexclusiva a hiperlinkurilor catre pagina de index a www.aralia.ro, atata timp cat aceasta actiune nu prezinta serviciul www.aralia.ro intr-o lumina falsa, inselatoare, derogatorie sau ofensiva. Nu puteti folosi logo-ul firmei sau alte proprietati grafice, sau marci ca parte a hyperlinkurilor fara a detine o permisiune scrisa, prealabila, din partea Societatii.

IV. Inregistrarea ca utilizator


Site-ul www.aralia.ro poate fi accesat in mod gratuit, iar simpla navigare in paginile acestuia nu este conditionata de inregistrarea ca utilizator (crearea unui cont de utilizator pe Site). Pentru a beneficia insa de anumite servicii oferite de Site, precum achizitionarea produselor oferite de acesta, primirea newsletterului www.aralia.ro sau verificarea situatiei unor comenzi proprii, va trebui sa va inregistrati ca utilizator (sa va creati un cont de utilizator pe Site). Inregistrarea ca utilizator presupune acceptarea prealabila de catre dvs. a Termenilor si Conditiilor de utilizare a www.aralia.ro si a Politicii de Confidentialitate a acestuia. Aceste reglementari constituie baza contractuala a raporturilor dintre utilizatori si Societate.
Intrucat prevederile Termenilor si Conditiilor de utilizare si ai Politicii de Confidentialitate pot fi modificate, va rugam sa le revedeti periodic. In conditiile in care nu veti mai fi de acord cu prevederile acestora, va rugam sa nu mai accesati/folositi serviciile www.aralia.ro.
Daca folositi acest Site, sunteti responsabili cu privire la pastrarea confidentialitatii datelor de acces in contul dvs. de utilizator, creat pe Site si sunteti de acord sa va asumati responsabilitatea pentru toate activitatile efectuate din contul dvs. de utilizator, creat pe Site.
www.aralia.ro poate vinde produse pentru copii sub 14 (paisprezece) ani, dar le vinde adultilor, care sunt autorizati sa efectueze plati online cu cardul sau prin orice alta metoda de plata acceptata de www.aralia.ro. Daca aveti mai putin de 14 (paisprezece) ani, puteti achizitiona produsele www.aralia.ro, numai cu ajutorul unui parinte sau tutore. 
www.aralia.ro isi rezerva dreptul de a inchide conturi de utilizatori, de a modifica sau elimina texte, imagini, hyperlinkuri, sau de a refuza vanzarea de produse, la propria sa discretie. 

V. Datele Personale
Prin inregistrarea ca utilizator al www.aralia.ro va vom solicita o serie de date personale, precum numele si prenumele, adresa de email, data nasterii dar si alte informatii cu caracter personal, care sa permita identificarea dvs. ca utilizator al serviciului www.aralia.ro. De asemenea, pentru a va abona la newsletterul sau alertele www.aralia.ro va trebui sa ne comunicati o adresa de e-mail valida precum si alte date legate de dvs. Va rugam sa accesati pagina in care va este prezentata Politica de Confidentialitate pentru a va informa cu privire la informatiile colectate de www.aralia.ro, cu privire la modul in care sunt folosite acestea, precum si la drepturile cu privire la protejarea intimitatii dvs. 

VI. Procedura de cumparare


Pentru a cumpara si intra in posesia produselor oferite spre vanzare pe www.aralia.ro este necesara parcurgerea urmatoarelor etape:
- identificarea si alegerea produselor
- inregistrarea dvs. ca utilizator alwww.aralia.ro
- efectuarea platii produselor. Plata se efectueaza online sau prin transfer bancar/ordin de plata, in conditiile reglementate la Capitolul VII, sau numerar/card la sediul nostru iar costul final va contine pretul produsului comandat cu TVA inclus, pretul livrarii si, daca este cazul, pretul timbrului verde, in conformitate cu dispozitiile HG 448/2005.
Prin lansarea unei comenzi electronice sau telefonice pe www.aralia.ro, sunteti de acord cu forma de comunicare (telefonica sau prin e-mail) prin care Site-ul isi deruleaza operatiunile. 

VI.1. Cum cumpar
Cumpararea produselor din magazinul nostru o poti face comandand online, telefonic sau prin email.

Comanda online


 Produsul pe care doresti sa il comanzi poate fi gasit fie prin utilizarea meniului orizontal din headerul paginii ce contine categoriile de produse, prin folosirea campului de cautare, sau direct din pagina de promotii. In momentul in care ai plasat comanda produsul va fi automat transferat in cosul de cumparaturi.
Dupa adaugarea in cos a tuturor produselor pe care doresti sa le comanzi, procesul de cumparare se continua prin apasarea butonului  si parcurgerea paginii de comanda. In pagina de comanda va trebui sa completezi urmatoarele: datele tale (informatii necesare trimiterii comenzii), datele de facturare si metoda de plata (alege modalitatea in care vei plati comanda)
Comanda ta va fi incheiata cu succes cand va fi afisata (si trimisa pe e-mail) factura proforma corespunzatoare comenzii cu stadiul "In curs de confirmare". In momentul procesarii comenzii de catre Aralia.ro, vei primi un e-mail prin care vei fi instiintat de noul status al comenzii "Comanda confirmata".
Cu ajutorul numelui de utilizator si a parolei introduse, te vei putea autentifica pentru a vedea istoricul comenzilor sau stadiul comenzilor actuale, a modifica/sterge profilul tau sau a face comenzi ulterioare fara a reintroduce datele de contact.

Comanda telefonica

Produsul pe care doresti sa il cumperi poate comandat telefonand la 0723 349 032 sau 0746 349 032. Noi vom nota comanda ta, vom completa datele si vom stabili impreuna metoda de plata. In cel mai scurt timp posibil vei primi confirmarea noastra. Pentru comenzi cu livrare si plata cu cardul, procesarea comenzii va incepe dupa confirmarea platii. Pentru comenzi cu livrare si plata numerar (ramburs) sau pentru comenzi fara livrare, cu ridicare de la sediu, vom stabili impreuna cand (ziua si ora) ai nevoie de comanda. Pentru comenzi cu livrare vei primi prin sms sau email confirmarea de primire a comenzii.

Comanda prin email

Produsul pe care doresti sa il cumperi poate comandat prin email, la adresa comanda@aralia.ro insa va trebui sa verifici cu noi telefonic confirmarea de primire a corespondentei. Dupa confirmarea comenzii vom avea nevoie de datele tale (informatii necesare trimiterii comenzii), datele de facturare si metoda de plata (alege modalitatea in care vei plati comanda). Pentru comenzi cu livrare si plata cu cardul, procesarea comenzii va incepe dupa confirmarea platii. Pentru comenzi cu livrare si plata numerar sau pentru comenzi fara livrare, cu ridicare de la sediu, vom stabili impreuna cand (ziua si ora) ai nevoie de comanda. Pentru comenzi cu livrare vei primi prin sms sau email confirmarea de primire a comenzii.

Pentru comenzi cu livrare si plata cu cardul, procesarea comenzii va incepe dupa confirmarea platii. Pentru comenzi cu livrare si plata numerar (ramburs) sau pentru comenzi fara livrare, cu ridicare de la sediu, vom stabili impreuna cand (ziua si ora) ai nevoie de comanda.

Pentru comenzi cu livrare vei primi prin sms sau email confirmarea de primire a comenzii.

 

VII. Metode de plata Aveti la dispozitie urmatoarele metode de plata:

Plata cu numerar la sediul nostru.

Plata cu cardul de credit/debit. Platile sunt procesate in conditii de maxima securitate, direct de catre PayU. Aralia Concept nu solicita, nu retine si nu foloseste nici o informatie despre cardurile folosite la plata online.

Plata prin virament bancar (ordin de plata) sau prin depunere numerar in contul nostru de lei RO97RNCB0545113711750002 deschis la BCR Nerva Traian. Comenzile achitate prin aceasta metoda pot fi onorate numai dupa procesarea platii. Daca ati ales ca metoda de plata transferul bancar/ordin de plata, urmatorul ecran va multumeste pentru comanda plasata si va ofera informatiile relevante pentru comanda si plata. Aceste informatii le veti primi si prin e-mail, sub forma unei facturi.

Plata ramburs. Daca ati ales sa platiti numerar/cash la livrare, dupa plasarea comenzii veti primi prin e-mail informatiile relevante pentru comanda dvs., sub forma unei facturi, urmand sa efectuati plata produsului catre persoana care efectueaza livrarea. Toate buchetele si aranajmentele noastre florale  sunt livrate de noi. De aceea poti plati cu numerar la livrare, fara costuri suplimentare.

Taxele de livrare sunt in limita a 10 kg, si sunt dupa cum urmeaza:

- 15 RON pentru comenzi mai mici de 250 RON/destinatie

- Livrare gratuita pentru comenzi de peste 250 RON/destinatie

- Pentru moment livram exclusiv in Bucuresti prin curieri proprii.

 

VII.1. Cum cumpar si platesc produse de pe site-ul www.aralia.ro prin transfer bancar/ordin de plata?


Toate comenzile se achita inainte de livrare cu exceptia celor cu plata ramburs cu numerar si a produselor ale caror termene de plata sunt stabilite prin contracte semnate intre parti.

Facturile aferente platilor sunt trimise electronic. La solicitarea ta expresa, putem trimite factura in original, semnata si stampilata, impreuna cu comanda. Trimiterea facturilor in original la alta adresa decat cea de livrare a comenzii se va face prin curier cu plata la destinatar.

Puteti cumpara produse prin www.aralia.ro urmand 3 pasi:
a. Selectati produsul pe care doriti sa-l achizitionati si apasati pe linkul "Comanda acum".
b. Introduceti/confirmati datele dvs. personale.
Aceste informatii sunt necesare pentru procesarea corecta si eficienta a comenzii plasate de catre dvs. Va rugam sa completati corect formularul si sa indicati persoanele catre care se face facturarea si livrarea. Adresa de e-mail are importanta extrema deoarece informatiile legate de comanda si produsele comandate vor fi transmise prin e-mail. O adresa de e-mail incorecta incetineste intregul proces de comanda. Mai mult de atat, Societatea nu va putea sa va contacteze si sa va informeze asupra starii comenzii dvs. Daca adresa de livrare nu este aceeasi ca adresa de facturare, indicati acest lucru prin debifarea optiunii. Adresa pentru livrare este aceeasi cu adresa de facturare de la sfarsitul formularului. Alegeti metoda dorita de plata si confirmati datele alegand "Pasul urmator". Daca adresa de livrare, sau adresa de facturare, sau ambele adrese nu sunt aceleasi cu adresele pe care le aveti inregistrate in contul de utilizator de pe Site, inainte de a trece la urmatorul pas din procesul de plasare a comenzii, introduceti adresele de facturare si/sau de livrare valabile pentru comanda respectiva. Daca ati ales metoda de plata Transfer bancar/ordin de plata, veti primi prin e-mail o factura cu toate datele privitoare la comanda dvs., urmatorul pas fiind efectuarea platii in cel mai scurt termen. In procesul efectuarii platii prin transfer bancar/ordin de plata, trebuie sa mentionati la sectiunea Detalii de plata a ordinului de plata, numarul facturii primite prin email, care reprezinta confirmarea comenzii plasate. Dupa efectuarea platii prin transfer bancar/ordin de plata, va rugam sa ne trimiteti o confirmare de plata la adresa office[at]aralia.ro, in maximum 24 de ore.

 


VIII. Livrarea

Pentru moment, livrarile se fac exclusiv in Bucuresti.

Livrarea comenzilor in limita a 10 kg este gratuita pentru comenzi in valoare totala de peste 250 lei/destinatie.

Livrarea comenzilor in limita a 10 kg a caror valoare este mai mica de 250 lei costa 15 lei/destinatie.

Livrarea produselor nostre se face cu curieri proprii astfel: luni-vineri 9-19, sambata 9-17

Daca, din motive exceptionale, ora ta de livrare nu se incadreaza in programul nostru de lucru, contacteaza-ne, vom face tot ce este posibil sa  putem onora comanda ta.

Livrarea pentru perioadele Valentine's Day, 1-8 martie, Back to school precum si a anumitor sarbatori se va face dupa un program special. Pentru a veni in intampinarea nevoilor tale vom preciza din timp intervalul orar de livrare pentru aceste zile.

Livrarea in zile de duminica se va face exclusiv in perioade precum Valentine's Day, 1-8 martie, Back to school, si de anumite sarbatori.

De asemenea poti opta pentru ridicarea comenzii de la sediu (interval orar luni-vineri 9-19, sambata 9-17).

Promptitudinea livrarilor noastre depinde si de acuratetea informatiilor tale legate de adresa de livrare si corectitudinea  intervalului orar de livrare precizat.

In situatia in care adresa de livrare este gresita sau in situatia in care destinatarul buchetului tau nu a fost gasit la adresa in intervalul de timp precizat de tine, te vom contacta telefonic.

Schimbarea adresei de livrare sau a orei de livrare in aceasta situatie, atrage un cost suplimentar de 15 lei/destinatie indiferent de valoarea comenzii.

In situatia in care produsul comandat de tine poate fi realizat, termenul de livrare pentru comenzi date prin Buchetul perfect, dupa buget! este de 24 ore de la aprobarea modelului si confirmarea platii.

In situatia in care produsul comandat de tine poate fi realizat, livrarea produselor al caror model este prestabilit, se face de comun acord cu tine. Pentru aceste comenzi, ne asumam dreptul de a nu putea face livrari rapide.


IX. Descrierea si returnarea produselor
IX.1. Preturi produse


Cu exceptia cazurilor in care este prevazut altfel, preturile produselor afisate pe www.aralia.ro reprezinta preturile finale de cumparare pe produs si includ TVA (taxa pe valoare adaugata de 24%, valabila in Romania). Preturile finale de cumparare pot fi preturi sugerate de catre producatori sau furnizori, sau pot fi estimate in functie de preturile standard practicabile la nivelul industriei produsului comercializat. Preturile finale de cumparare pot sa nu reprezinte cele mai competitive preturi de pe un anumit segment de produse sau pentru o anumita perioada. 

IX.2. Disponibilitate produse

 

Propunerile noastre contin o varietate mare de flori, accesorii, vase, ambalaje. Nu putem garanta stocuri permanente. De aceea, ne va ajuta de fiecare data, comanda ta prealabila.

Produsele noastre contin informatii precise referitoare la continutul lor. Accesoriile, vasele, ambalajele sunt produse care pot fi inlocuite cu variante asemanatoare fara a modifica pretul produsului. De asemenea, anumite flori, nu ne referim la flori principale, dintr-un buchet/aranajment pot fi inlocuite cu variante asemanatoare. Pentru a evita situatii nedorite , iti vom trimite imaginea buchetului tau inainte de livrare.

Nu ne asumam actualizarea stocurilor pe site in timp real.

Acest website are o comanda minima de 24 RON.

Ne rezervam dreptul de a putea refuza comenzi. Refuzul nostru va veni insotit de explicatii.

Ne rezervam dreptul de a anula comenzi deja confirmate, din motive independente de noi. In aceasta situatie putin probabila, vom restitui contravaloarea produsului, daca el a fost deja achitat. Nu oferim alte despagubiri.

 

IX.3. Returnare produse

 

Produsele perisabile sunt influentate de respectarea conditiilor de ingrijire.  Nu primim reclamatii ulterioare livrarii. 

Produsele noatre fi returnabile doar in urmatoarele conditii:

-deteriorarea unui produs la transport (flori rupte, vestejite) si numai in situatia in care produsul a fost refuzat inca de la livrare.

-gresirea comenzii prin nerespectarea indicatiilor data de client in scris, si numai in situatia in care produsul a fost refuzat inca de la livrare.  Mentionam ca accesoriile, vasele, ambalajele sunt produse care pot fi inlocuite cu variante asemanatoare, fara acordul tau. Pentru a evita situatii nedorite , iti vom trimite imaginea buchetului tau inainte de livrare.

In situatiile putin probabile de mai sus, vom returna integral contravaloarea unui produs.

www.aralia.ro depune toate eforturile pentru a fi cat se poate de precis. Cu toate acestea, www.aralia.ro nu garanteaza ca descrierile produselor sau a altor tipuri de materiale care au legatura cu acestea sunt precise, complete, curente sau fara erori.

IX.4. Anulare comenzi

Produsele noastre sunt custom-made. Ele se realizeaza dupa ce dai comanda, si nu sunt pregatite in prealabil. Pentru fiecare comanda facuta, rezervam florile necesare din stocurile noastre sau comandam anume flori.  De aceea, putem anula o comanda cu mare greutate si doar in situatii exceptionale.

Se pot anula comenzi numai in situatia in care comanda nu a fost pregatita deja.

Vom face tot posibilul insa, sa venim in intampinarea nevoilor tale, si sa gasim impreuna cea mai buna rezolvare.


X. Recenzii, comentarii, comunicari si alte tipuri de continut


Utilizatorii pot posta recenzii, comentarii sau alte tipuri de continut; trimite sugestii, idei, pune intrebari, propune articole sau, alte tipuri de materiale, atata timp cat continutul acestora nu este ilegal, obscen, amenintator, defaimator, nu incalca dreptul la intimitate sau legea cu privire la protejarea proprietatii intelectuale; nu contine virusi informatici, comunicari comerciale, politice, care instiga la ura sau intoleranta pe motive etnice, religioase, rasiale, de orientare sexuala, mesaje colective sau alte forme de  spam. In vederea postarii de recenzii, comentarii, comunicari si alte tipuri de continut, nu puteti folosi adrese de e-mail sau identitati false. www.aralia.ro isi rezerva dreptul, dar nu are obligatia de a elimina sau edita toate tipurile de continut postate de catre utilizatori si nu are obligatia de a revedea periodic acest continut. Odata cu postarea de recenzii, comentarii, comunicari si alte tipuri de continut pe www.aralia.ro, transmiteti, in afara cazurilor in care Societatea indica altfel, drepturile de proprietate intelectuala, in mod neexclusiv, perpetuu, irevocabil, asupra materialelor postate. Societatea are dreptul de a modifica, reproduce, transmite, adapta, publica, distribui materialele postate de catre utilizatori, prin orice mijloc de comunicare in masa, din orice tara. Prin postarea de recenzii, comentarii, comunicari si alte tipuri de continut pe www.aralia.ro, cedati dreptul Societatii de a folosi numele dvs. in relatie cu materialele postate; garantati ca detineti sau controlati intr-o alta forma, dreptul de proprietate intelectuala asupra materialelor pe care le postati; ca materialele postate nu violeaza nici una dintre conditiile de postare ale recenziilor, comentariilor, comunicarilor si alte forme de continut din partea utilizatorilor, ale www.aralia.ro. 
www.aralia.ro are dreptul, dar nu obligatia de a monitoriza, edita sau sterge, orice tip de continut sau activitati ale utilizatorilor pe Site. www.aralia.ro nu este responsabil si nu isi asuma responsabilitatea pentru nici unul dintre materialele postate de catre alte terte parti pe Site. www.aralia.ro are dreptul de a nu publica toate comentariile si articolele propuse de catre utilizatori.

XI. Forta Majora


www.aralia.ro, afiliatii sau/si in general furnizorii de produse sau servicii catre www.aralia.ro nu pot fi facuti responsabili pentru nici o intarziere sau eroare rezultand direct sau indirect din cauze care nu depind de vointa www.aralia.ro. Aceasta exonerare include, dar nu se limiteaza la: erorile de functionare a echipamentului tehnic de la www.aralia.ro, lipsa functionarii conexiunii la internet, lipsa functionarii conexiunilor de telefon, virusii informatici, accesul neautorizat in sistemele www.aralia.ro, erorile de operare, precum si cazurile de forta majora stipulate de legislatia romana in vigoare.

XII. Publicitatea


www.aralia.ro poate afisa, in paginile sale, reclame la produsele din oferta sa precum si la produse ori servicii apartinand tertilor. Prin utilizarea www.aralia.ro si prin acceptarea Termenilor si Conditiilor de utilizare ale acestuia si a Politicii de confidentialitate, va exprimati in mod direct acceptul de a fi destinatarul acestor comunicari cu caracter comercial.

XIII. Reclamatii privind incalcarea legii referitoare la protejarea proprietatii intelectuale


www.aralia.ro respecta dreptul la proprietatea intelectuala a tertilor. Daca ati observat ca Site-ul contine informatii care incalca dreptul acestora la proprietate intelectuala, va rugam sa ne trimiteti o instiintare la adresa de email: office[at]ofice.ro, sau sa ne contactati la numerele de fax si telefon, sau la adresa de corespondenta, afisate la capitolul Despre noi din prezentul contract. 

XIV. Legislatia aplicabila


Serviciile oferite de Societate prin intermediul www.aralia.ro sunt guvernate de dispozitiile legilor romane, cu precadere de Legea 365/2002 privind comertul electronic, Ordonanta 130/2000 privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta, HG 448/2005 si Directiva Europeana EC/96/2002, care reglementeaza regimul taxei pentru timbrul verde, aplicabil produselor electronice.
Termenii si conditiile www.aralia.ro se supun legislatiei romane. In caz de litigiu, se va incerca mai intai o rezolvare pe cale amiabila, in termen de 30 de zile lucratoare de la inregistrarea reclamatiei la sediul S.C. Aralia Concept S.R.L.. In cazul in care nu se poate ajunge la o intelegere in termenul precizat anterior, litigiile dintre Parti se vor supune rezolvarii instantelor judecatoreasti competente de pe raza municipiului Bucuresti. 

XV. Prezentarea ofertei 


S.C. Aralia Concept S.R.L. isi rezerva dreptul de a opera oricand, orice modificari asupra preturilor si datelor tehnice prezente pe site-ul www.aralia.ro, fara o instiintare prealabila. Datele tehnice prezente pe site-ul www.aralia.ro au caracter informativ si nu reprezinta o obligatie contractuala. Fotografiile de pe site-ul www.aralia.ro au caracter informativ si pot exista diferente intre acestea si produs.